Проблем-Решение въпрос на гледна точка

Проблем-Решение
Проблем-Решение Всяко решение поражда нови проблеми

Проблем-Решение

Всяко решение поражда нови проблеми 

Проблеми да искаш в днешно време.
А дали изобщо съществуват проблеми или са плод на нашата гледна точка и характеризирането на ситуацията като проблем.
Това е въпрос,  който по-скоро трябва да бъде отнесен към философските въпроси, защото е много трудно да бъде проверен в лабораторни условия чрез емпиричния метод.
Да вземем примера с картинката, макар и комична тя описва една често срещана ситуация в нашия живот. Взетото в случая решение вероятно ще породи поне два нови проблема. И двамата герои в някакъв момент ще се почувстват самотни и ще попаднат в същата ситуация, но с нови хора. Тогава основателния въпрос е :
„Въпросът е дали ти самият си част от проблема, или си част от решението?“
Така нашите главоблъсканици по темата могат да продължат безкрайно, но това е реалния живот. Попадаш в някаква ситуация, която характеризираш като проблем, взимаш някакво решение (бързо или бавно), действаш и попадаш в нова ситуация, която не след дълго пак характеризираш като проблем и така от проблем в проблем.
Изхода е прост, но труден за изпълнение и той е :
„ Колкото повече се отдалечиш от дадена ситуация и по-отвисоко я погледнеш, толкова по-ясно и пълно ще я видиш. Така много по-бързо и лесно ще можеш да намериш изхода от нея.“

Хората сами създават преживяванията си.

Нови идеи за решения, нови проблеми

Ако мислите  по този начин,  ще ви се открият нови идеи, решения и възможности, ще ви позволи да гледате по-положително на бъдещето.

Обикновено колкото по-богат избор имате, толкова по-добре контролирате ситуацията и получавате желаните резултати. Можете обаче да избирате само въз основа на настоящите си знания и ресурси – ако щете, въз основа на собствената ви визия за реалността. Следователно поведението на другите може да ви се стори странно и не на място от вашата гледна точка. Но тяхното поведение вероятно отразява избора, който те имат в този момент от своята гледна точка. От това следва, че сте в състояние да променяте поведението, своето и на другите, като откривате повече и по-добри решения.

Rate this post

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *