Съвсем сериозно ! Снощи в небето над София е видян V образен летящ обект

ufo v shaped
ufo v shaped

Здравейте,

Споделям тук защото това е единствената трибуна, която имам и макар изживяването да не е хумористично, би могло в крайна сметка да се окаже именно такова.

Снощи към 0.20 часа докато пушех както обикновено на балкона, видях в небето една много ярка звезда, като предположих, че е планета в посока юг – югоизток.

Възхитих и се, и погледнах на изток. Поради факта, че съм на първия етаж и едно голямо дърво препречва гледката на югоизток, имам само един не особено голям „прозорец“ на изток.

Секунда след като погледнах на изток видях нещо, което никога не бях виждал, а и честно казано си мислех, че няма да видя.

Голямо ниско летящо V.

Естествено не повярвах на очите си и се взрях по-внимателно, то си беше там и доколкото мога да преценя летеше с висока скорост в направление изток-запад. Нямаше никакви светлини или по-скоро самото то светеше съвсем слабо, само дотолкова, че леко да се отличава от нощното небе и най-странното нямаше никакъв звук.

Понечих да вляза и да взема телефон, за да го заснема, но прецених, че нямам време поради малката пролука, през която виждам небето и високата скорост на обекта.

И така цялото ми наблюдение беше не повече от 5-6 секунди, но ме остави буден в размишления цяла нощ. Затова и реших да направя тази публикация с надежда и някой друг да е видял обекта, да напише коментар и да обсъдим подробностите.

Обмислих няколко варианта, но нито един не звучи убедително.

Вариант 1 – пътнически самолет

Не би могъл да бъде по няколко причини:

Нямаше никакви светлини;

Нямаше тяло-салон за пътници;

Нямаше опашка – стабилизатори;

Крилата бяха в много малък ъгъл точно като V, а доколкото съм запознат със съвременните пътнически самолети, ъгъла на крилата е близък до 180 градуса;

Нямаше звук – често над мен минават самолети, които захождат за кацане на летище София и трябва да ви кажа, че макар с изключени двигатели (или работещи на ниска мощност) звука е доста силен;

Движеше се в направление изток-запад, а както знаем всички самолети за летище София захождат в направление запад-изток.

Вариант 2 – военен самолет

Нямаше никакви светлини;

Нямаше опашка – стабилизатори;

Нямаше звук.

Обмислях и други варианти, но така и не стигнах до нещо, което да звучи правдоподобно.

Снимката, която приложих е намерена от световната мрежа и е направена в Йоханесбург – ЮАР и се отличава от видения от мен обект по по-големия ъгъл на крилата.

 

Очаквам с интерес вашите коментари и идеи !

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *