Връзките между хората са само три вида!

огледало
огледало
Връзките между хората са само три вида!

Сигурен съм че ще възразите, но почакайте ще се опитам да ви докажа, че основно са три вида, а тези три вида имат множество под видове.

Открита връзка – пълноценна комуникация

За да я разберем по-лесно моля представете си следната алегория вместо двама човека имаме две огледала.

Каквото отразява едното огледало моментално това се пренася и на другото. Това е пълноценната комуникация, в това състояние двамата са в състояние да си предават практически всичко – настроения, болки, мисли….

Това е състоянието на пълно сливане, в него двамата стават едно. Това състояние крие и немалко опасности, както сами осъзнавате. Когато едното огледало по някакви причини (извън разглежданата връзка-комуникация) е „черно“, веднага и другото става такова. Излизането от това черно състояние е трудна задача. Хубавата новина е, че доброто настроение се предава дори по-бързо от лошото и бързо премахва черните краски. Достатъчно е едното огледало да се обърне и да си каже „Аз съм в супер добро настроение, всичко върви прекрасно…“, да се усмихне и да се обърне към другото. Доброто настроение е зараза, която веднага се възприема от другото огледало.

Полукомуникация – имитация

И за следващия вид връзка ще се придържаме към горната алегория. При нея пак имаме две огледала, но едното е покрито с покривало в някакъв цвят.

Както сами разбирате единия човек е открит за комуникация – това е огледалото, а другия е дълбоко в себе си огледало, но поради някакви причини с годините се е покрило с покривало в съответен цвят. Какво става в подобна комуникация? Огледалото отразява цвета на покривалото, и ако той е черен и огледалото става черно, ако той е бял и огледалото става бяло. Проблема тук е, че покривалото не изразява истинските настроения, болки и мисли на огледалото под него.

Тук практически комуникацията е еднопосочна и то ако следите мисълта ми в този вид комуникация водещо не е нито едно от двете огледала, а покривалото.

Затова има хора, който те зареждат положително или отрицателно със самото си присъствие – това е ефекта на тяхното покривало. Какво се случва под него знае само покрития.

Комуникацията от този вид погледната от страни е жалка и комична. Един човек обяснява на друг някаква трагична случка, но понеже другия има бяло покривало през цялото време гледан от страни изглежда сякаш чете вицове и само дето не се залива от смях. Хубавото в тази ситуация е, че огледалото, ще се отърси от трагизма бързо и ще се развесели.

Обратния вариант е доста по-лош, тогава огледалото ще се натъжи „без причина“ и ще бъде така, докато не намери някой с бяло покривало.

Никаква комуникация

Последния вид комуникация е липсата на такава. Пак ще се върнем към примера с огледалата в този вид и двете са покрити с покривало в съответен цвят.

При този вид комуникация тя практически отсъства. Едното огледало си е с черно покривало, другото с розово, бяло, зелено или какъвто и да е цвят и каквото и да си говорят цветовете не се сменят и/или променят.

Сега вече съм спокоен за вас скъпи приятели, запознати с теорията за огледалата и покривалата, значително по-лесно ще се ориентирате в живота.

И няма да преживявате тежко, когато някой не ви е разбрал, не е започнал да трепти като вас, ами той просто има покривало!

Ако искате да изживеете пълноценен живот, търсете огледала без покривала.

Omnia vanitas! – Всичко е суета!

Най-важното обаче е да се пазите от покривало. В момента, в който усетите, че започвате да си изграждате такова, няма значение дали черно или бяло или някакво друго, трябва да предприемете действия за премахването му. Как става това ? Много просто премахнете от живота си очакванията – те ви изграждат покривало за определена случка или събитие.

В последствие това става навик и ето ви покривало, което с времето става плътно и здраво.

Пази се от покривалото то те променя безвъзвратно !

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *