Кой ще унищожи Човечеството !!!!

Огромен Астероид ще унищожи Човечеството
Огромен Астероид ще унищожи Човечеството

Огромен Астероид ще унищожи Човечеството !!!!

Извинявам се за заглавието, то бе необходимо само да привлече вниманието ви.

Естествено, че човечеството няма да бъде унищожено от космоса или поне това е толкова нищожна вероятност, че не си струва да се притесняваме.

„Крепостта се превзема отвътре“ и атаката не само че тече, а е във своята финална фаза.

Ще кажете : „Как така, защо не знаем?“

Отговорът е прост – световните медии са притежание на хората, за които ще стане дума след малко. Новината за опасността бе спомената мимоходом, колкото да не бъде цензурирана съвсем и да предизвика реакция и интерес.

Ако не беше така всяка новинарска емисия щеше да започва с нея и да продължава с възможните варианти за решение.

Няма да прекалявам с вашето търпение – новината е :

След близо един милион години еволюция, от както нашите предци започнали да контролират огъня, стартирайки при пълно равенство, за пръв път човечеството е изправено пред умопомрачително неравенство!

Как ви звучи това ?

8 = 3 600 000 000

Да уважаеми, осем човека (ако са такива ) притежават повече от това, което притежава ½  от човечеството или 3.6 милиарда живи хора (It’s not really about Oxfam’s shocking inequality stat—or is it? 21 February 2017)

И това не е всичко само няколко месеца по-рано те са били 62 и за няколко месеца свръх богатите са станали ултра богати! Oxfam – An Economy For the 1%

Данните са на британската неправителствена организация Оксфам (Oxfam), естествено платените икономисти веднага се опитаха да тушират тези данни, но дали са 8, 62 или 620 не е от съществено значение.

Огромната пропаст в обществото е факт!

И това е основната реална и осезаема заплаха за оцеляването на човешкия род към момента.

Такова разслоение създава огромно напрежение в обществото, което може да експлодира с невиждана сила и жестокост при най-малкия повод.

Другата последица от това е, че невижданото богатство съсредоточено в ръцете на този малък брой хора, съсредоточава финансовата и неминуемо и политическата и военна власт.

Понеже ситуацията е безпрецедентна – историята не познава такова колосално натрупване на власт, може само да гадаем какво ни очаква в най-близко бъдеще.

Това гарнирано с огромната пропаст в заплащането на труда в различните континенти и държави, генерира и невиждани миграции, добавящи допълнително напрежение в обществото.

“ За гражданите е много полезно, когато страната им процъфтява, отколкото когато отделни лица живеят в доволство. Тогава цялото се разрушава.“ Тукидид (лат. Thucydides) (ок. 460 – 400 г. пр. Хр..), древногръцки историк и военачалник

Има ли изход?

Винаги има поне два възможни такива.

Изход 1 – перфектния вариант – преминаване към нова икономическа доктрина не позволяваща такива натрупвания.

Изход 2 – ужасния вариант – терор и подтисничество от управляващата върхушка.

Основния проблем тук е, че не е създадена такава икономическа доктрина-идеология, която да гарантира разпределение на благата според нуждите и не позволяване на излишни натрупвания. Излишните натрупвания безспорно са вредни, както за обществото така и за натрупалия ги. Представете си какво напрежение е на плещите на всеки един от тези осем човека – той знае че труда на над ½ милиард хора е в неговите ръце и той трябва да насочи капитала така, че да има максимален ефект.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *