Деца Прощавайте!

деца
Прощавайте деца

Прощавайте деца, че ви родихме в града
В затвора се родихте и тук живота си дарихте

Всеки, който живее в град и няма поне къща с двор, трябва да има предвид, че ражда затворници. Деца обречени да не усетят радостта от контакта с животните, радостта от това да тичат и да играят на воля.

Деца, които нямат контакт с природата и са обречени да имат такъв с екрана на компютъра, таблета или телефона, лишени до голяма степен от възможността да се измъкнат от този затвор първо поради това, че не осъзнават, че са в затвор и има и друг много по-добър живот и второ поради факта, че те нямат знания и умения да живеят на село или сами във ферма. По този начин тези деца са обречени да живеят до края на дните си в града, като продават труда си за пари, които стигат за оцеляване и 2 седмици годишен отпуск.


Дори да видят другия по-свободен живот те са уплашени, той им изглежда труден, скучен и мръсен. Те не усещат липсата на свободата, защото никога не са я познавали. Продължават да се въртят в същия омагьосан кръг, в който се въртят вече хиляди поколения и не намират изход.
Повечето хора и не го търсят, те толкова са свикнали с това да бъдат затворници – да работят за храната, покрива, почивката, че дори да имат някаква възможност да напуснат затвора измислят хиляди „разумни“ доводи да си седят в него до края на дните си.
А какво предлага свободата на селото или фермата ?
Не много според мирогледа на голямата част от „затворниците на града“, защото те виждат само трудните и неприятни страни на свободата.
Наред с многото такива селския или фермерски живот предлага една основна свобода – липсата на голяма зависимост от пари.
Освободен от тази зависимост, човек получава възможността да управлява живота си. Само неговата алчност и обработката, която получава от рекламите, ако направи грешката да гледа телевизия и слуша радио, са в състояние да го накарат да продаде част от труда си за пари, с които да закупи насадените му от рекламната машина „необходими“ стоки, които не може да произведе сам.
Хубавата новина е, че съвременния свят и неговите технологии позволяват да постигнеш една относителна независимост, като за разлика от преди 100 години имаш възможност да произвеждаш сам необходимата ти електро и топлинна енергия.
Проблема е, че за да добиеш тази технология на независимостта са ти необходими пак пари. И така милиони хора попадат в този капан, събират пари за да станат независими, но понеже схемата работи така, че никога да нямаш достатъчен излишък, то очевидно е, че никога няма да можеш да постигнеш свобода – независимост или когато я постигнеш вече ще си толкова стар, че няма да можеш да доразвиеш свободния начин на живот и той ще умре заедно с теб.
Не мога да посоча изхода със сигурност, но знам че ако запазиш необходимостта ти от пари където и да живееш все ще си роб!

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *