Сега разбрах нацупените хора

нацупените хора
Сега разбрах нацупените хора

Сега разбрах нацупените хора

Цял живот съм се чудел защо има хора, които са кисели и нацупени винаги – говоря главно за колеги, които виждам в работна обстановка, но и за познати, които виждам извън работа.
Причината е проста – работят за пари.
Тези хора работят само за / заради/ парите т.е. да оцелеят, самата работа не им доставя никакво удоволствие, дори напротив.
Няма начин един такъв човек да бъде усмихнат и щастлив той е в капана на парите, от една страна не си обича работата, а от друга не може да оцелее без парите, които тя му носи.
Киселата гримаса така здраво се запечатва с течение на годините, че той си става кисел и намусен винаги във всяка обстановка. Още по-лошо е че такива хора не изпитват радост от нищо. Каквото и да постигнат в семеен, работен или някакъв друг план те не изпитват удовлетворение понеже вече виждат само лошата страна на нещата, а такава винаги има.

Който търси намира!

Който търси лошата страна непременно я намира дори и в най-хубавото нещо, което му се е случило.
Но истината е, че който търси намира и друга работа или занимание, с което да се препитава. Проблема е, че киселите и нацупените не са успели навреме да разберат причината за тяхното лошо настроение и до какво води то в дългосрочен план.
Не са успяли на време да потърсят спасение измъквайки се от капана на работата за пари.
Дори да не откриеш нова по-интересна работа може да подмениш гледната си точка и начина, по който гледаш на настоящата.

Който каквото търси, това намира!

Особено полезен подход е да гледаш на сегашното положение, като на временно и преходно, разбира се не е лошо да не спираш да търсиш нещо по-добро, нещо което да ти носи удовлетворение, наслада и така необходимите средства за оцеляване.
Положителната нагласа, че това е временно състояние, което трябва да изтърпиш ще спомогне това наистина да е така и скоро ще започнеш да виждаш множество алтернативи.
Голямото предизвикателство да разглеждаш алтернативите от гледна точка на въпроса :
• Тази работа ще ме вълнува ли?
• Ще ме кара ли да се чувствам щастлив?
И на последно място
• Ще ми осигури ли средства за оцеляване?

 

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *